SOROPTIMA nr 1 2024

20 NORSK SOROPTIMA Gode aktiviteter gir økt engasjement i Kongsvinger soroptimistklubb Gunlaug Kjensmo Kollsrud, SI Kongsvinger Våren 2023 begynte vi planlegging av prosjektet «Fra jord til bord». Tanken vår var fokus på matsikkerhet. Hva kan vi høste fra skog og mark? Kan vi lage en felles kjøkkenhage og høste grønnsaker, både som inspirasjon og som vi kan selge på våre møter/eventuelt på julemarkedet? Hva med frukt og bær fra hagen? Ideen var sådd og vi satte i gang. Noe måtte sås innendørs før det ble plantet ut. Sesongen startet allerede i mars. Mannen til et av medlemmene donerte et stykke jord. Vi sådde og plantet, gjerdet inn for hare og rådyr – så var det bare å håpe det beste. Sommerværet spilte ikke på lag med oss. Først kom tørken, så kom regnet, og det til gangs. Vi sprøytet ikke mot skadedyr eller ugress. Det medførte at noe måtte kastes, og det ble en del luking. Det gjelder å ta høyde for uforutsette hindringer. Sommeren er også ferietid, likevel var mange av medlemmene innom i løpet av sommeren. Vi høstet underveis, utvekslet ideer og oppskrifter og inspirerte hverandre. Kjøkkenhagen inneholdt squash, agurk, salat, reddiker, persille, dill, stangselleri, kål, blomkål, grønnkål, gulrot, rødbeter, gul og rød løk, bønner, sukkererter og poteter. I tillegg litt urter. Til vårt septembermøte hadde vi et godt utvalg av ferske grønnsaker for salg og i tillegg en del bearbeidede produkter. Neste salgsarena var vårt julemarked. Der ble det mange spennende glass og flasker, mange ulike geleer og syltetøy, chutney, pesto, saft og tyttebærgløgg, sopp, granskudd, geitrams og brennesle. Naturen er rik. Utdrag fra kjøkkenhagen Gunlaug Kollsrud er i gang med innhøstingen • MEDLEMSNYTT •

RkJQdWJsaXNoZXIy MjAzOTc=